Kategorie


Mikser KitchenAid Artisan ALMOND CREAM KREMOWY

Kod produktu: KSM150PSAC
Producent: KitchenAid
Dostępność:
Jest Jest
Cena: 1 849,99 zł

Mikser Kitchenaid ARTISAN 4.83 L
 
Marka Kitchenaid istniejąca na rynku od dziesięcioleci to gwarancja solidnego wykonania oraz atrakcyjnego wyglądu sprzętu kuchennego.
Mikser Artisan jest nie tylko niezbędnym pomocnikiem w każdej kuchni ale przede wszystkim jej ozdobą.
 
Legendarne miksery Kitchenaid dostępne w każdym kolorze tęczy zachwycają nie tylko swoja wysoką klasą ale również różnorodnością i szerokim spectrum działania.

ALMOND CREAM  KREMOWY to bezsprzecznie jeden z najpopularniejszych odcieni Kitchenaid Artisan zaraz po CZERWONYM.
Delikatny i subtelny, dodaje uroku każdej kuchni oraz łatwo komponuje się z już istniejącą dekoracją.
 
Robot Kitchenaid dzięki stalowej konstrukcji i planetarnemu systemowi działania potrafi miksować ciasto na ok. 100 ciastek , 4 bochenki chleba czy ubić ok 3 kg ziemniaków na puszystą masę.
 
Dzięki dodatkowym elementom (sprzedawanym osobno), które mogą rozbudować mikser , możemy nie tylko miksować ciasto na chleb czy pierogi ale również przecierać warzywa i owoce na musy, mielić mięso, wałkować i wycinać makarony czy robić przepyszne sorbety i lody.
 
Wyposażenie oraz dane techniczne
Mikser Kitchenaid ARTISAN 4.83 L
 
Pobór mocy: 325W
Zasilanie: 110V/220V z adapterem prądu
Unoszona Głowica
10 biegowy system obrotów
Dzieża stalowa INOX z rączka o pojemności 4.83 l.
Osłona na dzieżę zapobiegająca pryskaniu produktów podczas mieszania
Mieszadło płaskie, Hak , Trzepaczka
Wymiary ( wys X szer X dl) 35,5 X 22,1 X 35,8 cm
Waga netto: 11,3 kg
Adapter prądu 110/220 V dołączony do miksera.

Follow Made in USA's board Almond Cream on Pinterest.



Tarta Tatin z gruszkami i rozmarynem wg przepisu Pani Sandry 




7 średniej wielkości gruszki
175 gram cukru
2 łyżki miodu
gałązka rozmarynu
ciasto francuskie
2 garści orzechów włoskich

Nagrzej piec do 200⁰C
Na patelni (którą możesz wstawić do pieca!) podgrzewaj na średnim ogniu cukier, łyżkę miodu i rozmaryn. Gdy zmienią się w karmel, wyłącz gaz.
Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki i pozbaw gniazd nasiennych, ułóż na patelni z karmelem
Przykryj ciastem francuskim – jeśli będzie miało za dużą powierzchnię, przytnij brzegi nożyczkami i lekko je przygnieć (tak, żeby po odwróceniu tarta była w miarę równa)
na powierzchni ciasta zrób otwory, by para miała którędy uciec
piecz przez 30minut.
W międzyczasie przygotuj orzechy – podpraż je lekko na patelni, dodaj łyżkę miodu i gotuj w miodzie przez kilka minut cały czas mieszając. Przełóż na papier pergaminowy tak, by się nie stykały. Gotowe! 
po ok 15minutach pieczenia sprawdź, czy gruszki puściły dużo soku – jeśli tak, upewnij się, że otwory w cieście nie zniknęły – jesli tak się stało zrób je ponownie.
Tuż przed końcem pieczenia sprawdź jeszcze raz ilość soku - jeśli jest go za dużo powtórz krok 7. i piecz tartę jeszcze przez kilka minut (aż większość sosu odparuje i nie będzie ryzyka, ze przy przewracaniu ciasta zalejesz się sosem).
Jak tarta będzie gotowa, wyjmij ją z pieca i odstaw na kilka minut (dosłownie kilka, ma być nadal ciepła).
Weź talerz, na którym ją podasz (nieco większy niż średnica patelni), połóż na patelni wierzchem do dołu – musisz to teraz odwrócić tak, żeby talerz znalazł się na dole.
Tarta powinna bez problemu opaść na talerz – jeżeli tak się nie stało, postaw patelnię (bez talerza) na chwilkę na gaz (żeby rozgrzać karmelowy wierzch ciasta, który w tej chwili znajduje się najbliżej dna patelni) i spróbuj jeszcze raz
podaj z orzechami w miodzie.

( Przepis i zdjecie udostepnione sklepowi www.madeinusa.com.pl oraz https://www.facebook.com/madeinusacompl przez autorke oraz za jej zgoda publikowany na w/w stronach)

Pytania dotyczące produktu

Pytania użytkowników Dodano
olka_168@wp.pl

Czy mikser posiada europejska wtyczke? ODP: Wersja CE w naszej ofercie posiada europejska wtyczke.

16-12-2016