Kategorie


Wolnowar Slow Cooker Kitchenaid

Kod produktu: KSC6223SS
Producent: KitchenAid
Dostępność:
Jest Jest
Cena: 1 001,99 zł

Wolnowar Slow Cooker Kitchenaid 

Elektryczny garnek do wolnego gotowania firmy Kitchenaid .
Potrawa, którą w normalnym garnku gotuje się przez 50 minut, w slowcookerze gotuje się 8 godzin. Wolnowar zostawia się włączony nie bojąc się o przypalenie, wykipienie czy inne kuchenne katastrofy ,można go nastawić przed wyjściem do pracy i mieć gotowy, ciepły obiad natychmiast po przyjściu do domu; wolne gotowanie okazuje się paradoksalnie mniej czasochłonne niż szybkowar, który trzeba śledzić.
Ugotowane produkty zawsze pozostaja cieple dzieki elektronicznemu podgrzewaczowi, ktory zachowuje  bezpieczną temperaturę nawet do czterech godzin bez przypalena.
Fantastyczne zeberka w sosie wlasnym , golonka czy bigos to tylko niektore z dan mozliwych do wykonania dzieki wolnowarowi.

FUNKCJE
Mozliwosc zaprogramowania automatycznego startu garnka do 24 godzin do przodu.
4 programy gotowania : wysoka temperatura, niska , srednia oraz podgrzewanie.
Widoczny zegarek odmiezajacy czas gotowania.
Elektroniczny wskaznik utrzymywania tej samej temperatury.
Szklana pokrywa umozliwia obserwowanie gotowanych produktow , bez otwierania slowcooker'a
Programy gotowania : wysoka temperatura - dla potraw , ktore normalnie sa pieczone 4-6 godzin  , srednia temperatura -dla receptur, które wymagają długiego, powolnego gotowania ok 6-8 godzin , niska temperatura - dla dan pieczonych czy gotowanych wolno aby mogly w pełni uwydatnic smak (8 + godzin), funkcja ogrzewania - nawet do 4 godzin bez przypalenia produktow ugotowanych wczesniej .

BUDOWA
Zewnętrzna aluminiowa obudowa podłączana do prądu, wyposazona w uklad sterowniczy .
Ceramiczny garnek/miska, przewodzaca ciepło,  w której bezpośrednio gotuje się wybrane skladniki .
 Szklana Pokrywka.

DANE TECHNICZNE
Moc 350 W 
110V
Pojemnosc misy ceramicznej  6 litrow.
Wolnowar wyposazony w adapter pradu 110/220V .

Zeberka z Wolnowara



Składniki
1 łyżka. oleju rzepakowego
3 kg żeberek wieprzowych z kością 
2 średnie cebule, obrane i poćwiartowane
2 średnie marchewki, pokrojone w duże kawałki
2 średnie pietruszki, pokrojone w duże kawałki
4 gałązki świeżego rozmarynu
4 gałązki świeżego tymianku
4 gałązki świeżej pietruszki
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
1 butelka ciemnego piwa (np.Guinness)
sól 
czarny pieprz

Sposob wykonania
Mieso doprawic sola i pieprzem oraz podsmazyc na oleju, az bedzie rumiane ze wszystkich stron, około 3-4 minuty z każdej strony.Podczas gdy żeberka są podsmazane na patelni , umieść warstwę cebuli i marchwi na dnie wolnowara i dopraw je solą i pieprzem. Umieść rumiane mięso na wierzchu. Dodaj pozostała cebule i marchew wraz z pietruszka. Dodaj zwiazany razem rozmaryn, tymianek oraz natke pietruszki do garnka wraz musztarda i ketchupem . Polewamy calosc butelka piwa oraz dodajemy tyle wody, aby prawie pokryla zawartość. Przykrwamy i gotujemy w niskiej temperaturze ( LOW) przez 6-8 godzin.Ostrożnie wyjmujemy mięso i warzywa z z wolnowara. Odcedzamy powstaly sos. Podajemy z zurawina i ziemniakami z koperkiem .

Pytania dotyczące produktu

Pytania użytkowników Dodano
haniapisze@gmail.com

Dzien dobry, jaki jest minimalny czas na jaki można ustawic slow cooker?

ODP: Slow Cooker posiada automatyczny timer , który minimalnie można ustawić na 30 minut , a maksymalnie na 24 godziny. Dodatkowo istnieje opcja podgrzewania zaraz po ugotowaniu potrawy. Proces podgrzewania można ustawić maksymalnie 4 godziny.

17-09-2015